Jump to content

3d model obj white (no material)


Martin Eckerwall
 Share

Recommended Posts

Hi,

I loaded a .obj 3d-object with a corresponding .mtl file and it worked fine. But now when I open the project file again in PV*SOL Premium 2018 the materials are not loaded. I have already placed all the solar panels and would prefer not to reload the model. All the files are in the same folder. Is there anyway to solve this issue?

Best regards,

Martin

no material issue.JPG

Link to comment
Share on other sites

Hallo Martin,

please send all project files and the complete model in a zip to our support team (hotline@valentin-software.com).

We will try to fix that problem. Make sure that you have the textures too!

If you can reproduce the issue another time. I would be very grateful if you could write down the steps and send them as well, so that we can fix the possible error.

Many greetings!

Link to comment
Share on other sites

Hello,

The issue appears when the project file is loaded from a shortcut. For example if I load the project file via the windows menu or via recent projects in PV*SOL. If I open the project directly from within the folder where the folder with the 3D-model (.obj and .mtl) is located, the materials are loaded correctly. 

Best regards, 

Martin

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...